Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


#SpoločneZaNašuPlanétu

Už túto nedeľu, 31. októbra, začína v Glasgowe konferencia OSN o zmene klímy, známa ako COP26, ktorej hostiteľskou krajinou je Spojené kráľovstvo. Lídri z celého sveta, vrátane tých zo Slovenska, budú spoločne rokovať o ambicióznych cieľoch na záchranu planéty.

Britské veľvyslanectvo v Bratislave dlhodobo úzko spolupracuje s partnermi na Slovensku a ako predsednícka krajina COP26 je odhodlané maximalizovať ambície samitu a dospieť k čo najpozitívnejšiemu výsledku tak, ako to občania očakávajú.

V snahe zvýšiť na Slovensku povedomie o konferencii COP26, britské veľvyslanectvo v Bratislave oslovilo viacero inštitúcií s ponukou a so žiadosťou nasvietiť svoje budovy do zelenej farby a vyjadriť tak spoločne postoj k ochrane klímy a našej planéty. 

Počas vrcholného stretnutia zúčastnených hláv štátov 1. – 2. novembra bude svietiť na zeleno viac ako 20 budov na Slovensku.  Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici sa pridáva tiež a rozsvieti jednu zo svojich budov na zeleno. 

Pridať sa môžete aj vy virtuálne a to prostredníctvom sociálnych médií, kde si ako svoje pozadie zvolíte na čas trvania konferencie (31. október – 12. november) logo COP26.

 

#SpoločneZaNašuPlanétu
#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu#SpoločneZaNašuPlanétu

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici