Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Prezident Spolkovej republiky Nemecko udelil ocenenie

Dňa 2. júla  2020 prevzala pani PhDr. Nadežda Zemaníková, PhD. z rúk veľvyslanca  Spolkovej republiky Nemecko na Slovensku Jeho Excelencie Joachima Bleickera významné ocenenie - Kríž za zásluhy na stuhe.

"Dnes vzdávame poctu pani Dr. Zemaníkovej za jej mimoriadne zásluhy ako germanistke, lektorke a docentke. Veľmi sa teším, že Vám prezident Spolkovej republiky Nemecko udelil Kríž spolkovej republiky za zásluhy na stuhe. Za Vaše zásluhy o nemecký jazyk a kultúru na Slovensku, za Vaše neúnavné nasadenie pre vzájomné porozumenie medzi Nemcami a Slovákmi a za  európske myšlienky. A ešte viac sa teším, že Vám tento záslužný rád smiem odovzdať osobne," uviedol veľvyslanec Joachim Bleicker vo svojom príhovore.

Veľvyslanec vyzdvihol aktivity pani Dr. Zemaníkovej, jej angažovanosť a dlhoročné pôsobenie v Spolku učiteľov nemčiny a germanistov, ktorého bola od  roku 2004 tajomníčkou a od roku 2010 do roku 2018 predsedníčkou. Vďaka jej osobnému nasadeniu stúpa záujem o nemecký jazyk, nemčina ako cudzí jazyk sa na Slovensku ponúka ako prvý cudzí jazyk a jej prítomnosť na rôznych kongresoch, kampaniach a projektoch poukázala na dôležitosť nemčiny pre Slovensko i Európu.

Dňa 6. júla 2020 v mene Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici zablahoželal rektor doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD.  pani PhDr. Nadežde Zemaníkovej, PhD.  k udeleniu tak významného ocenenia a poďakoval  jej za zásluhy a aktivity, ktoré vykonáva. 

 


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici