Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Univerzitná delegácia z Indonézie navštívila UMB

Univerzitu Mateja Bela navštívila 21. októbra 2019 delegácia z Andalaskej univerzity v Padangu v Indonézii na čele s rektorom prof. Dr. Tafdilom Husnim, S.E., M.B.A., ktorého sprevádzal prorektor pre plánovanie, rozvoj a spoluprácu Dr. Endry Martius a kolektív oddelenia medzinárodnej spolupráce (vedúca oddelenia Dr. Vonny Indah Mutiara, Donny Eros, MA a Beti Febriola, MSi). Delegáciu z partnerskej univerzity, s ktorou spolupracujeme od roku 2014, a ktorá prvýkrát navštívila nielen našu univerzitu, ale aj Slovensko, oficiálne prijal rektor UMB doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD. spolu s prorektorom pre vedu a výskum prof. PhDr. Petrom Teremom, PhD. Rokovanie bolo zamerané na zhrnutie doterajšej spolupráce najmä v oblasti študentských mobilít s cieľom posilniť mobility našich študentov na Andalaskej univerzite s využitím vládneho indonézskeho štipendijného programu Darmasiswa, ako aj nájsť nové spoločné témy a spôsoby participácie na univerzitných podujatiach a spoločných projektoch. Na záver stretnutia rektori oboch univerzít podpísali novú Zmluvu o spolupráci s platnosťou na ďalších 5 rokov s víziou rozšírenia spoločných aktivít.

Popoludní sa na rektoráte uskutočnilo stretnutie delegácie z Andalaskej univerzity s indonézskymi študentmi, ktorí tento semester počas októbra absolvujú krátkodobý študijný pobyt na fakultách UMB. Sprevádzali ich z FPVaMV doc. Mgr. Jaroslav Ušiak, PhD., z PrF JUDr. Katarína Ševcová, PhD. a z FPV Mgr. Viera Pavlovičová. Stretnutie, na ktorom sa zúčastnil aj Referát medzinárodnej spolupráce UMB, sa nieslo vo veľmi uvoľnenej atmosfére. Naši partneri boli zvedaví na priebeh a výsledky štúdia, či na organizačnú stránku pobytu. Spokojnosť študentov Andalaskej univerzity však predpovedá účasť ďalších záujemcov z ostrova Sumatra na študijnom programe UMB.

Univerzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMBUniverzitná delegácia z Indonézie navštívila UMB

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici