Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Prijatie zahraničných študentov počas DOD

Na Dni otvorených dverí UMB sme v roku 2019 už po druhýkrát privítali aj záujemcov o štúdium na našej univerzite z prostredia Slovákov žijúcich v zahraničí. Využijúc kontakty Metodického centra UMB pre Slovákov žijúcich v zahraničí sa v roku 2019 podarilo osloviť spolu 85 návštevníkov Dňa otvorených dverí. Z Ukrajiny prišlo 25 návštevníkov predovšetkým z Užhorodu, Veľkého Berezného a Perečína. Aj s pomocou spolupracovníka Jána Nvotu zo Srbska prišli študenti stredných škôl z Báčskeho Petrovca, Nového Sadu, Kovačice, Starej Pazovy a zo Šídu. Po prvýkrát sme privítali aj stredoškolákov z Iloku v Chorvátsku.

V stredu 13. 2. 2019 mladí Slováci zo zahraničia navštívili fakulty podľa ich vlastného záujmu, záujem mali vo väčšom či menšom počte o každú z fakúlt UMB. Návšteva mladých krajanov vyvrcholila slávnostným prijatím prorektorkou UMB pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou doc. PhDr. Katarínou Chovancovou, PhD. Záujemcovia o štúdium si pozreli aj historické centrum Banskej Bystrice.

 

Prijatie zahraničných študentov počas DODPrijatie zahraničných študentov počas DODPrijatie zahraničných študentov počas DODPrijatie zahraničných študentov počas DODPrijatie zahraničných študentov počas DODPrijatie zahraničných študentov počas DOD

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici