Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Víťazstvo domáceho hokejového tímu a kariéra opäť spolu v meste pod Urpínom

Dňa 27. februára 2018  zimný štadión prilákal nielen fanúšikov univerzitnej hokejovej ligy, ale aj záujemcov o prácu z radov študentov UMB a verejnosti. Hokejový tím UMB Hockey Team zdolal svojho súpera HC Masaryk University 7:4 a tak si upevnili svoju pozíciu lídra.

Kvalitu veľtrhu a široké spektrum voľných pracovných pozícií garantovalo 24 vystavovateľov rôzneho zamerania. Potešil nás záujem spoločností pôsobiacich v rámci Banskobystrického samosprávneho kraja a desať vystavovateľov dokonca poskytovalo pracovné pozície na trvalý pracovný pomer, živnosť či brigádu priamo v meste Banská Bystrica.

Hlavným partnerom podujatia bola spoločnosť Amazon, ktorá ponúkala pre vysokoškolákov široké spektrum stáží na Slovensku a v Česku. „Toto podujatie je výbornou príležitosťou, ako sa vzájomne môžu spoznať zamestnávatelia so študentmi. V Amazone hľadáme vždy tie najlepšie talenty a na slovenských univerzitách a vysokých školách vidíme veľký potenciál,“ uviedla Miroslava Remenárová, PR manažérka spoločnosti Amazon. Okrem zaujímavého balíčka odmeňovania a výhod spoločnosť Amazon poskytuje pre čerstvých absolventov vysokých škôl aj zaujímavé príležitosti pre kariérny rast. „Tým najlepším umožňujeme zapojiť sa do špeciálneho programu, v rámci ktorého pôsobia ako tzv. oblastní manažéri, pričom môžu riadiť aj niekoľko desiatok zamestnancov,“ dodáva Miroslava Remenárová. Spoločnosť nedávno predstavila aj program Academics@Amazon pre spoluprácu s vysokými školami, vrátane slovenských univerzít.

Partneri podujatia, mesto Banská Bystrica a úrad práce sociálnych vecí a rodiny ocenili prepojenie športového podujatia, vzdelávania a kariéry. Študenti získali predstavu, aké sú požiadavky na zamestnancov v jednotlivých spoločnostiach, čo očakáva trh práce od absolventov, v ktorých oblastiach majú ešte priestor sa zdokonaliť prípadne rozšíriť svoje vedomosti.

Spektrum ponúkaných pracovných pozícií bolo naozaj široké, najčastejšie to boli pozície ekonomického charakteru s pôsobením v oblasti obchodu, financií, nákupu, logistiky a daní, pozície personálnych konzultantov, hlavne tých so znalosťou jazykov. V ponuke boli pracovné pozície programátorov, konzultantov pre SAP v rôznych sférach, ale aj pozície technikov, projektantov, údržbárov a mnohé ďalšie.

Väčšina vystavovateľov už má v radoch svojich zamestnancov absolventov jednotlivých fakúlt Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici. Napriek mrazivému počasiu sa prišlo na zimný štadión „schladiť“ približne 430 záujemcov o ponúkané pracovné pozície.

Charitatívny podtón tohto podujatia prezentoval hokejový tím na svojich dresoch, kde hrdo nesie nápis „Hráme pre Svetielko nádeje“. Výťažok z dražby špeciálnej edície elegantných dresov univerzitného hokejového tímu bude venovaný občianskemu združeniu Svetielko nádeje, ktoré Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici podporuje už druhý rok.

 

 

Videá z podujatia Zo školy na zimák obsahujú zábery na priebeh samotného podujatia a jeho atmosféru. Ilustračné videá nemájú zvukovú/textovú alternatívu z dôvodu charakteru, obsahu a neprimeraného finančného zaťaženia.

Ďakujeme za pochopenie.


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici