Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Vzdelanosťou k športu, športom k vzdelanosti

S hokejistami v oblekoch

Tradičné a Banskobystričanmi obľúbené podujatie UNIVERZITA MESTU – MESTO UNIVERZITE privítalo 4. decembra 2017 Univerzitný hokejový tím so športovým riaditeľom a hlavným trénerom PaedDr. Lukášom Opáthom, PhD. a generálnym manažérom tímu Ing. Milanom Kyseľom. Ďalšími hosťami, s ktorými moderátorka viedla rozhovor, boli pomocný tréner Marek Janík a kapitán mužstva Mgr. Martin Indrych.

V Cikkerovej sieni historickej radnice na banskobystrickom námestí nešlo iba o hokej ako druh športu. Široká banskobystrická verejnosť sa dozvedela o tom, čo nevidieť na ľade s hokejkou a pukom.

Rektor UMB doc. Ing. Vladimír Hiadlovský, PhD., sa netajil tým, že mu konvenuje spôsob a filozofia, akými športový riaditeľ a generálny manažér vedú svoje mužstvo. Zaznela i myšlienka J. A. Komenského o tom, že „cieľom vzdelania a múdrosti je, aby človek videl pred sebou jasnú cestu života, po nej opatrne vykračoval, pamätal na minulosť, poznal prítomnosť a predvídal budúcnosť".

Prítomní hokejisti – študenti našej univerzity, študujúci na rôznych fakultách UMB v neformálnych debatách prezradili svoje pocity, radosti, túžby, záľuby, názory na spoločnosť, podelili sa s úspechmi v štúdiu i na ľade.

Moderovaný rozhovor, ktorý sa niesol v znamení témy VZDELANOSŤOU K ŠPORTU, ŠPORTOM K VZDELANOSTI potvrdil, že hrať hokej v univerzitnom hokejovom tíme na vysokej úrovni predpokladá oddanosť veci, sústredenosť na štúdium, zmysel pre reprezentáciu univerzity, ale aj otvorené srdce na pomoc druhým a maximálne korektné vzťahy.

Vzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanostiVzdelanosťou k športu, športom k vzdelanosti

Ilustračné video z podujatia Univerzita mestu - mesto univerzite obsahuje zábery na priebeh samotného podujatia a jeho atmosféru. Ilustračné video nemá zvukovú/textovú alternatívu z dôvodu charakteru, obsahu a neprimeraného finančného zaťaženia.

Ďakujeme za pochopenie.


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici