Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


UMB Hockey Team odovzdal výťažok z dražby dresov na dobrú vec

Neuveriteľných 1300 Eur sa vyzbieralo pri predaji retro dresov hokejistov UMB. Finančná čiastka išla na pomoc pre nevyliečiteľne choré deti do neziskovej organizácie Plamienok. Šek so sumou slávnostne odovzdali členovia UMB Hockey Teamu v utorok 17. mája 2016 na pôde Rektorátu UMB.

Mimo súťažných zápasov privítali hokejisti UMB v rámci exhibície hokejový team “MATI AVIATORS” z Moskvy. Tento zápas odohrali ešte vlani v decembri v špeciálnej edícii retro dresov. „Tieto retro dresy boli špeciálne vyhotovené len pre toto jedno podujatie, bol v nich odohraný jeden zápas a následne išli prostredníctvom internetu a sociálnej siete na predaj hráčom, príbuzným hráčov a fanúšikom. Náš brankár, minuloročná jednotka, Radovan Juraštík, ktorý prevzal záštitu nad dražbou, sa rozhodol, že by to malo ísť pre deti, ktoré zvádzajú ťažký boj. On vybral Plamienok n.o.“ uviedol Milan Kyseľ, generálny manažér UMB Hockey teamu.

Pri odovzdávaní daru pre Plamienok n.o. vyzdvihla Katarína Chovancová, prorektorka pre medzinárodnú spoluprácu a vzťahy s verejnosťou UMB, toto rozhodnutie hokejistov UMB slovami: „Sme radi, že činnosť UMB Hokejového teamu naberá také dimenzie, na ktoré ani oni na začiatku nemysleli. Teší nás, a to hovorím za celé vedenie UMB, že sa náš hokejový team rozhodol nasmerovať svoj potenciál tam, kde je to mimoriadne potrebné. Charitatívna iniciatíva je niečím, čo si vážime aj preto, že vo vzdelávacej ponuke univerzity je príprava odborníkov pre pomáhajúce profesie, pre oblasť psychológie, pedagogiky a sociálnej práce.“

Organizácia Plamienok, n.o. poskytuje najmä domácu zdravotnú starostlivosť o ťažko choré deti. V organizácii pracuje tím odborníkov, ktorí majú skúsenosti s liečbou a so starostlivosťou o deti s nevyliečiteľnými chorobami. Ponúkajú týmto deťom možnosť prežiť život doma, v kruhu svojich najbližších. Všetky služby hospicu i zapožičanie potrebného prístrojového vybavenia poskytujú bezplatne. Na slávnostnom odovzdaní výťažku z dražby dresov sa na pôde UMB zúčastnila aj MUDr. Mária Jasenková, riaditeľka organizácie Plamienok, n.o.

Na otázku, čo pre Plamienok znamená takýto dar, odpovedala: „Tieto peniažky použijeme na nákup auta, ktorým chodíme za deťmi. Nie je to však len o peniazoch, je to aj o ľudskej podpore. O tom, že niekto vníma, že ste tu, stojí za vami, kráča s vami. Mne osobne robí veľkú radosť, že táto pomoc prichádza bez toho, aby sme o ňu žiadali. Učí nás to dôvere, že keď my pomôžeme, tak príde čas, že niekto pomôže iným." 

 

 


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici