Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Na UMB vzniklo Globsec Academy Centre

Sídlo akadémie je na pôde UMB, ktorej absolventmi sú mnohí z organizátorov medzinárodnej konferencie GLOBSEC. Tá je už desať rokov uznávanou platformou pre najvýznamnejších politikov, diplomatov a stratégov, ktorí raz za rok v hlavnom meste hľadajú odpovede na závažné bezpečnostné otázky.

„GLOBSEC Academy Centre stojí na štyroch obsahových pilieroch, ktoré dnes dominujú, obrana a bezpečnosť, energetika, budúcnosť Európy a európske susedstvo,“ tvrdí Róbert Vass, prezident organizácie GLOBSEC.
„V našich podmienkach ide o jedinečnú kreatívnu iniciatívu, ktorá prináša nové príležitosti pre prepojenie akademickej sféry s praxou v oblasti medzinárodných vzťahov a je ďalším dôkazom kvality, vitality, dynamiky a pozitívnej energie talentovaných študentov a absolventov Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov UMB,“ dodal Peter Terem, prodekan pre vedu a výskum.

zdroj: TASR

Na UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy CentreNa UMB vzniklo Globsec Academy Centre

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici