Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Mesiac kariéry a osobného rozvoja

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici organizovala od 27. februára do 27. marca 2018 sériu podujatí a workshopov pod názvom Mesiac kariéry a osobného rozvoja, ktoré boli určené všetkým tým, ktorí mali záujem zistiť, akým spôsobom môžu nakopnúť svoju kariéru a biznis, ako môžu rozvíjať svoju osobnosť alebo ako môžu získať inšpiráciu pri realizácii svojich plánoch.

Mesiac kariéry a osobného rozvoja odštartoval v priestoroch zimného štadióna podujatím Zo školy na zimák – Univerzitný deň pracovných príležitostí, počas ktorého sa návštevníci mohli informovať o brigádach, stážach a voľných pracovných miestach ponúkaných spoločnosťami regionálneho aj medzinárodného charakteru.

V rámci programu sa uskutočnila séria workshopov na rôzne témy od vycestovania do zahraničia počas štúdia až po motivačné prednášky. Každý, kto sa zúčastnil workshopu Slovak Business Agency, odchádzal s množstvom užitočných tipov a rád ako postupovať pri budovaní značky a akú brand stratégiu zvoliť, aby jeho investície prinášali očakávaní zisk. Na ďalšom z workshopov Radovan Znak, lektor a manažér Inštitútu Mateja Korvína a hokejový tréner, vo svojom inšpiratívnom vystúpení na tému motivácie poskytol účinný recept na to, ako sa nakopnúť a zdôvodnil, čo ľudí poháňa pri ich činnostiach.

Exkurzia do Serede priniesla študentom univerzity jedinečnú možnosť nazrieť do priestorov jedného z najväčších a technologicky najvyspelejších reverzných logistických centier v sieti spoločnosti Amazon. Získali informácie nielen o fungovaní spoločnosti a logistického centra, ale aj o stážach a pracovných príležitostiach priamo „z prvej ruky", od zamestnancov spoločnosti.

Zavŕšením aktivít venovaných kariére a osobnému rozvoju bol Deň príležitostí konajúci sa na pôde Ekonomickej fakulty UMB. Všetci študenti, ktorí majú chuť angažovať sa v rôznych smeroch už počas štúdia, byť aktívnymi, či už v rámci univerzity alebo regiónu, alebo len chceli využiť príležitosť získať viac informácií o ponuke vzdelávania v okolí, mohli prísť vyspovedať zástupcov prítomných organizácií. „Dnešní stredoškoláci a vysokoškoláci sa na nedostatok príležitostí formálneho, neformálneho vzdelávania, dobrovoľníckych výziev, študijných ciest, pobytov a stáží naozaj nemôžu sťažovať. Na Dni príležitostí mali k dispozícii dostatok kvalitných zdrojov, informácií, motivácií i inšpirácií z praxe, vrátane šancí konzultovať osobne čokoľvek, čo k osobnostnému a profesnému rozvoju potrebujú," uviedla Mária Murray Svidroňová, výkonná riaditeľka občianskeho združenia ZADOBE a spoluorganizátorka podujatia.

 

Mesiac kariéry a osobného rozvoja

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici