Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Organizácia výučby na UTV v akademickom roku 2021/2022

Krízový štáb UMB pre prijímanie opatrení v súvislosti so šírením ochorenia COVID-19, ktorého úlohou je sledovať vývoj epidemiologickej situácie a prijímať potrebné opatrenia, rešpektujúc odporúčania prijaté na základe platných zákonov, uznesení vlády SR, vyhlášok ako aj opatrení a rozhodnutí Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky spoločne s Kolégiom rektora UMB dňa 25. 8. 2021 rozhodli, že výučba v akademickom roku 2021/2022 na UMB začne prebiehať prezenčne. Týmto spôsobom začnú všetky fakulty s výnimkou Právnickej fakulty UMB, z dôvodu rekonštrukčných prác výučbových priestorov fakulty.

V zmysle aktuálne platných vyhlášok ÚVZ SR alebo iných príslušných štátnych orgánov, Usmernenia hlavného hygienika Slovenskej republiky k realizácii prezenčnej a dištančnej výučby študentov vysokých škôl počas trvania pandémie COVID-19, a v zmysle COVID automatu (verzia 4.1 zo dňa 10. 8. 2021), s cieľom udržať v rámci UMB bezpečné prostredie po dobu trvania pandémie ochorenia COVID-19, systematicky monitorovať vývoj epidémie a prijímať protiepidemické opatrenia, sa bude UMB riadiť Covid Automatom, berúc do úvahy základné opatrenia prislúchajúce stupňom rizika.

https://korona.gov.sk/wp-content/uploads/2021/08/covid-automat_signalizacny-system_4v1.pdf

https://www.uvzsr.sk/index.php?option=com_content&view=article&id=4729:covid-automat&catid=263:covid-automat

 

UMB sa bude riadiť protokolom ,,OTP (očkovaní, testovaní, prekonaní)" Covid Automatu.

Pod ,,OTP" sa myslia výlučne osoby, ktoré sú plne očkované, testované (platnosť trvania testu 7 dní), alebo ochorenie COVID-19 prekonali za ostatných 180 dní.

 

Povinnosti študentov/zamestnancov:

  • Dodržiavať protiepidemické opatrenia.
  • Pri vstupe do objektov UMB je každý povinný vydezinfikovať si ruky a prekryť nos a ústa čistým, suchým rúškom.
  • Do priestorov a objektov UMB nevstupuje osoba s príznakmi infekcie dýchacích ciest, ktoré by mohli zodpovedať príznakom COVID-19, ako sú horúčka nad 37°C, kašeľ, sťažené dýchanie, bolesť svalov, bolesť hlavy, únava, malátnosť, strata čuchu a chuti.
  • Ak sa u študenta alebo zamestnanca objavia príznaky nákazy COVID-19 v priebehu účasti na vzdelávacích aktivitách alebo počas pracovného dňa, bezodkladne opustí priestory UMB s použitím rúška aj vo vonkajších priestoroch a kontaktuje svojho ošetrujúceho lekára.
  • Študenti a zamestnanci ihneď emailom, prípadne telefonicky informujú príslušnú fakultu alebo súčasť UMB prostredníctvom zodpovednej osoby.
  • Študenti obmedzujú vzájomné stretávanie so študentmi iných ročníkov, fakúlt a iných škôl.
  • Študenti a zamestnanci si po použití toalety umyjú ruky dezinfekčným mydlom a usušia jednorazovými papierovými utierkami. Nepoužívajú sa textilné uteráky a vzduchové sušiče rúk.

V prípade prejavov akútneho respiračného ochorenia, klinických príznakov COVID-19, v prípade nariadenej domácej izolácie, nariadeného PCR testovania alebo v prípade potvrdeného ochorenia COVID-19 nevstupovať do priestorov UMB.
V prípade vzniku tejto skutočnosti je nevyhnutné, aby študent UTV oznámil túto skutočnosť kontaktnej osobe na príslušnej fakulte / súčasti.

Univerzita tretieho veku pri UMB:

  • pracovisko Banská Bystrica: Ing. Dagmar Kubišová, tel.: 0915 855 133, e-mail: utv.bb@umb.sk
  • pracovisko Poprad: Ing. Katarína Zimermanová, PhD., tel.: 052/426 23 27, e-mail: utv.pp@umb.sk
  • pracovisko Martin: Ing. Mária Kleňová, PhD., tel.: 0915 855 136, e-mail: utv.mt@umb.sk

 

http://www.umb.sk/aktuality/zaciatok-akademickeho-roka-2021-2022-na-umb-15462/

 

 

 

 


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici