Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Human forum 2016

Začiatok (dátum, čas): 8. 12. 2016, 9:00
Koniec (dátum, čas): 8. 12. 2016, 20:00
Miesto: Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov UMB
Usporiadateľ: Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov
Hostiteľ: Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov UMB
Mesto: Banská Bystrica
Kľúčové slová: konferencia, ľudské práva, nie v našom meste
Human forum 2016

Vedecká konferencia s medzinárodnou účasťou venovaná problematike ľudských práv a ochrane základných hodnôt v demokratickej spoločnosti.

Vážené dámy, vážení páni,

dovoľte nám, aby sme Vás pozvali na vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou venovanú problematike ľudských práv a ochrane základných hodnôt v demokratickej spoločnosti Human forum 2016, ktorá sa bude konať 7. — 8. decembra 2016 na pôde Fakulty politických vied a medzinárodných vzťahov Univerzity Mateja Bela v Banskej Bystrici.

Medzinárodné diskusné fórum o demokracii a ľudských právach sa koná pod záštitou verejnej ochrankyne práv Jany Dubovcovej, primátora mesta Banská Bystrica Jána Noska, rektora Univerzity Mateja Bela doc. Ing. Vladimíra Hiadlovského, PhD. a dekana Fakulty politickych vied a medzinárodných vzťahov UMB doc. PhDr. Branislava Kováčika, PhD.

Cieľom podujatia je vytvoriť priestor pre zástupcov štátnych inštitúcií a samosprávy, akademických pracovníkov, občianskych aktivistov, študentov, učiteľov, novinárov, politikov, predstaviteľov cirkvi, ale aj pre širokú verejnosť, aby sa spoločne pokúsili sformulovať odpovede na otázky súvisiace so stavom ľudských práv v našej spoločnosti, ako aj na otázku, či je obava z nárastu extrémizmu a radikalizácie spoločnosti opodstatnená.

Pre účastníkov sú pripravené panelové diskusie, workshopy, výstava fotografií, prehliadka dokumentárnych filmov, divadelné predstavenie, diskusie s novinárom a spisovateľom Martinom Milanom Šimečkom, Michalom Havranom, odovzdanie ceny HUMAN FORUM, Ľudskoprávny kultúrny večer — Pocta ľudskosti a ďalšie zaujímavé podujatia. 

 

Viac informácií nájdete v priloženej pozvánke, na stránke www.humanforum.sk alebo na www.facebook.com/events/1821364578111738/.

 

 

Doplňujúce informácie

Jedným z výstupov vedeckej konferencie bude elektronický zborník vedeckých prác, preto uvítame Vaše príspevky v slovenskom, českom a anglickom jazyku venované nasledujúcim témam:

  1. Význam ľudských práv v demokratickej spoločnosti
  2. Príčiny nárastu intolerancie v spoločnosti
  3. Nástroje predchádzania a eliminácie radikalizmu a pravicového extrémizmu

Dôležité termíny a organizačné pokyny:

  • Prihlášku z prílohy je potrebné odoslať do 31. októbra 2016 na adresu human.forum@umb.sk. Po prijatí prihlášky Vám pošleme potvrdenie o registrácii spolu s formálnymi požiadavkami na úpravu Vášho príspevku.
  • Na účasť na konferencii a publikovanie príspevku v zborníku sa neviaže poplatok, avšak náklady spojené s dopravou a ubytovaním si účastníci hradia z vlastných zdrojov.Príspevok do zborníka je potrebné poslať najneskôr do 8. januára 2017, a to v elektronickej podobe na adresu human.forum@umb.sk. Predložené príspevky budú posúdené dvomi nezávislými recenzentmi. Uverejnenie príspevku v zborníku je podmienené aj osobnou účasťou na konferencii.
  • Human forum 2016 sa bude konať 7. – 8. decembra 2016, vedecká konferencia 8. decembra 2016. O podrobnom programe celého podujatia Vás budeme včas informovať.

V prípade akýchkoľvek otázok nás neváhajte kontaktovať!

S úctou

 

Prof. PhDr. Peter Terem, PhD.

vedúci Katedry medzinárodných vzťahov a diplomacie

Fakulta politických vied a medzinárodných vzťahov

Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici


Univerzita Mateja Bela v Banskej Bystrici